On tullut testattua tässä erilaisia tapoja tehdä itse jäätelöä. Kun jäähdyttää jäätelömassan hyvin jääkaapissa ja pistää sen jäätelökoneeseen, tulee hyvää pehmistä. Ongelma vain on se, että kaksi ihmistä ei jaksa syödä kerralla koko jäätelösatsia. Eli ei muuta kuin loput pakastimeen. Seuraavana iltana pettymys on melkoinen. Otat jäätelön pakastimesta ja se on kivikovaa. Otsan rypistys Ei kaupankaan jäätelöt aina mitään kamalan pehmeitä ole, mutta ei ne tiiliskiviäkään ole. Mutta sattuipa iltana eräänä ihmeellinen juttu, tein vahingossa jäätelöä, joka on ollut monta päivää pakastimessa ja pysyy aina vain pehmeänä. Tätä testataan meillä varmasti vielä toistekin. Luulen, että syy on siinä, että käytin kondensoitua maitoa.

1274990222_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Resepti on yksinkertainen:


noin 2 dl kevyesti sokeroituja puolukoita

noin 3 dl kermavaahtoa

1 prk kondensoitua maitoa


Survo puolukat sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon puolukat ja kondensoitu maito. Vatkaa ainekset hyvin sekaisin ja laita jäätelökoneeseen. Jäätelö valmistuu noin 40-60 minuutin aikana jäätelökoneesta riippuen. Ja on seuraavinakin päivinä pakastimesta ottaessa pehmeää. Hymy Lisäksi kondensoitu maito antaa jäätelölle kinuskimaista makua ja sehän sopii mielettömän hyvin yhteen puolukan kanssa!


Vinkki: Itse annan myös jäätelömassan kylmetä hyvin ennen jäätelökoneeseen laittamista. Tässä tapauksessa sulatin puolukat jääkaapissa yön yli ja laitoin myös kondensoidun maidon säilykepurkin jo edellisenä iltana jääkaappiin. Näin ollen kaikki ainekset olivat jo kylmiä ennen seoksen valmistamista, niin minun ei tarvinnut jäähdyttää jäätelömassaa erikseen.