Keväällä 2013 olimme reilun kahden viikon omatoimimatkalla Thaimaassa, jossa tulimme maistaneeksi erinomaista jääkahvia. Tuo juoma oli jotakin aivan muuta kuin mitä muualla olen maistanut, todella makeaa, mutta se oikeastaan oli ihan hyvä siinä kuumuudessa. 

Olen yrittänyt apinoida tuon juoman valmistamista, mutta en koostumuksen puolesta ole päässyt vielä lähellekään, maun puolesta olen päässyt "sinne päin". Juoma oli ehkä hiukan pirtelömäistä, joten jos siihen sotkisi sekaan jäätelöä, niin sitten varmaan oltaisiin jo aika lähellä. 

Joka tapauksessa minusta tämä tekemäni versio sopii kyllä oikein hyvin Suomen kesään. 

WP_20150608_013.jpg

Jauhan kahvini itse pavuista, ja kuvassa näkyy suosikkipapujani. En jauha kahvia joka aamu, koska koneen metakka on aika kova eikä sitä tahdo jaksaa kuunnella. Yleensä jauhan vain kerran tai pari viikossa, vaikka toki kahvi olisi aina parhaimmillaan juuri jauhettuna.

Ohje on helppo, tähän tarvitaan vain kolmea eri ainesosaa ja tarjoillessa jääpaloja.

WP_20150608_014.jpg

2 1/2 dl vahvaa kahvia

1/2 prk kondensoitua maitoa

n. 7 dl kylmää maitoa

Keitä kahvi. Kaada kondensoitu maito kattilaan, lisää sekaan pari desiä kylmää maitoa. Lämmitä seosta vain sen verran, että kondensoitu maito liukenee maitoon. Kaada maitoseos tehosekoittimeen, lisää joukkoon osa kuumasta kahvista ja sekoita. Kaada lisää kylmää maitoa joukkoon, sitten taas loput kuumasta kahvista ja sekoita lisää, voit samalla jatkaa kylmän maidon lisäämistä. Nosta kannu jääkaappiin jäähtymään.

WP_20150608_015.jpg

Seuraava vaihe vaatii kärsivällisyyttä, odottavan aika on pitkä. Tarjoile kahvi vasta kun se on jääkaappikylmää.

WP_20150608_017.jpg

Kaada jääkahvi lasiin jäiden päälle ja tarjoile!