Kalaliemen keittely on siinä mielessä kiitollisempaa puuhaa, että se on nopeampaa kuin esim. lihaliemen tai kanaliemen tekeminen. Itse kuitenkin tein tämän liemen kiireettömästi, koska halusin antaa kaikelle hyvälle mahdollisuuden imeytyä kunnolla liemeen, siksi keittoajaksi tuli päätähuimaavat neljä tuntia. Keitin liemen savustetun kirjolohen syötäväksi kelpaamattomista osista. Maku oli todella vahva ja aito, sen lisäksi jäähtyessään liemen pinta hyytyi, joten siitäkin tietää, että mukana on paljon hyviä juttuja. Liemi käy erittäin hyvin myös pakastamiseen, sillä tällä ohjeella sitä tule oikein kiitettävä satsi.
Unohdin ottaa kuvia liemestä valmistuksen aikana, joten siksi karu kuva "kuin suoraan pakastealtaasta". :)
4 l vettä
1 1/2 tl merisuolaa
1 savustetun kirjolohen pyrstö, evät, nahka, pää ja ruodot
20 kokonaista mustapippuria
2 rkl kuivattua tilliä
4 sellerinvartta
3 keskikokoista porkkanaa
2 sipulia
5 laakerinlehteä
1/2 tl rouhittua mustapippuria
Laita ainekset kattilaan, anna kiehua keskilämmöllä (levy kolmosella, koko asteikko on yhdestä kuuteen) noin neljän tunnin ajan, sen jälkeen maista lientä ja lisää suolaa sekä rouhittua mustapippuria tarvittaessa. Siivilöi liemi, jäähdytä ja pakasta tarvittaessa.
Kommentit