Tässä on aamupala, jota jaksan syödä päivästä toiseen. En tiedä mikä siinä on, mutta avocadon ja paahtoleivän yhdistelmä toimii täydellisesti meikäläisen makuhermoihin. Sitten kun mukaan paistaa vähän kananmunaa, saa aamun proteiinitarpeetkin tyydytettyä.
Olenkin muuten siirtynyt gheen eli kirkastetun voin käyttämiseen paistamisessa. Tämä ihan senkin takia, että ghee kestää kovemmat paistoasteet kuin voi, lisäksi mukana tulee vitamiineja. Gheetä voi tehdä itsekin, mutta minä ostan sitä luontaistuotekaupasta.
2 viipaletta paahtoleipää
1 kananmuna
ripaus suolaa
1 avocado
gheetä paistamiseen
Repäise kahdesta paahtoleivästä keskusta pois, riko kananmuna kuppiin, ripsauta sekaan hiukan suolaa ja hajota munan rakenne haarukalla vatkaten. Laita gheetä pannulle, kuumenna ja laita leipä paistumaan. Kaada puolet kananmunasta leivän keskukseen ja paista molemminpuolin.
Halkaise avocado, poista siemen ja viipaloi (tai mössää veitsellä kuten minä teen) puolikkaat kananmunaleipien päälle. Paista myös ylimääräiseksi jääneet leivän keskustat. Jos avocado on kovin suuri, siitä riittää kolmenkin leivän päälliseksi.
Tarjoile aamukahvin kylkiäisenä.
Kommentit