Tämä kakku oli makutestiharjoitus, sen takia koristeluun ei ole nähty vaivaa ollenkaan. Halusin vain testata kuinka hyvin mango ja lakritsi sopivat yhteen. Sopivat kyllä, mutta makuun tarvitaan potkua eli lakritsin makua kannattaa voimistaa muutamalla salmiakkikarkilla.

HPIM3252-normal.jpg

Tein neljän munan kakkupohjan. Suosittelen käyttämään jo maun takia tuoretta mangoa, sillä tölkkimangossa ei ole riittävästi makua. Samoin lakutäytteeseen kannattaa laittaa reilusti lakritsia ja muutama salmiakkikarkki, sillä sekaan vatkattu kerma vesittää lakritsin makua uskomattoman paljon. Meidän kakku jäi laimeaksi maultaan, siksi laadin tähän korjatun reseptin.

 

Lakritsitäyte:

3 dl Flora vispiä tai kuohukermaa

7 kpl kick-patukoita

muutama salmiakkikarkki (esim. turkinpippuri)

2 liivatelehteä

 

Kaada 1 1/2 dl kermaa kattilaan ja paloittele sekaan kick-patukat ja salmiakkikarkit. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi. Anna lakritsi-kermaseoksen kiehahtaa, kunnes karkit ovat sulaneet seokseen. Vatkaa kuumaan seokseen liivatelehdet. Jäähdytä jonkin aikaa. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi ja yhdistä jäähtyneeseen lakritsiseokseen.

 

Mangotäyte:

1 tuore mango

1 1/2 dl Flora vispiä tai kuohukermaa

sokeria oman maun mukaan

2 liivatelehteä

1/4 dl Spritea

 

Kuori ja paloittele mango, soseuta se monitoimikoneella. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla. Sekoita mangosose kermavaahtoon. Kuumenna Sprite mikrossa ja lisää joukkoon liivatelehdet, sekoita hyvin. Vatkaa liivatelehti-spriteseos mango-kermaseokseen. 

 

Kostuta kakku spritella ja täytä välit vuoroin mango- ja vuoroin lakutäytteellä. Anna olla muutama tunti jääkaapissa, jotta täytteet ehtivät hyytyä. Koristele kakku mielesi mukaan.