Olen kokeillut tehdä itse borssia ja oman pään mukaan soveltaen tällaista siitä tuli.

Minulla on käytössä monitoimikone, jonka raastamisominaisuus helpottaa tämän keiton valmistusta suunnattomasti.

Borssikeitto

1,5 l vettä

1 iso porkkana

4 suurta perunaa

1 pieni pala lanttua

1 pala kesäkurpitsaa

2 isoa keitettyä punajuurta

200-300g kinkkua tai nakkeja

1 laakerinlehti

6 kokonaista mustapippuria

2 kasvisliemikuutiota

loraus soijaa

loraus säilykepunajuurten lientä

 

Kuori ja raasta porkkanat ja perunat, laita kiehuvaan veteen laakerinlehden ja kasvisliemikuutioiden kanssa. Lorauta sekaan soijaa. Kuori sillä välin kesäkurpitsa ja lantun pala, raasta ne ja lisää keittoon. Keitä noin 10 minuuttia. Raasta keitetyt punajuuret ja lisää keittoon. Lisää mustapippurit.

Paista kinkun palaset tai nakin palat ja lisää ne keittoon. Anna kiehahtaa vielä muutaman minuutin verran. Poista laakerinlehti ja halutessasi pippurit keitosta. Tarjoa smetanan kanssa.