Näitä on meillä tehty todella paljon, mutta teemme ne SCD-ruokavalioon sopivaksi. Variaatioita tästä ruoasta on toki useitakin ja tässä niistä yksi. Huomaa kuvan oikeassa reunassa rakkaan mummoni <3 ompelemat retropatakintaat!!!

WP_20140818_012-normal.jpg

2 kesäkurpitsaa

3 paprikaa

400 g naudanjauhelihaa

2 rkl voita paistamiseen

1 tl merisuolaa (rouhitaan itse)

1 tl paprikajauhetta

3 valkosipulinkynttä

1 tl kurkumaa

1/2 tl rouhittua mustapippuria

1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa

1 rkl kuivattua basilikaa

1 rkl kuivattua oreganoa

1 rkl kuivattua persiljaa

1 porkkana raastettuna

3 tomaattia

50 g edam-juustoa raastettuna

50 g emmental-juustoa raastettuna

Nosta jauheliha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen sen paistamista. Pese, puolita sillä välin paprikat ja kesäkurpitsat, poista paprikoista siemenet ja varret, leikkaa myös kesäkurpitsasta päädyt irti. Koverra kesäkurpitsan puolikkaat, mutta säästä kesäkurpitsan liha ja siemenet täytettä varten. Raasta juustot valmiiksi.

Laita voi pannulle, raasta sekaan valkosipuli ja mausteet, sekoita hyvin. Lisää jauheliha, sekoittele ja anna paistua. Raasta porkkana ja lisää pannulle. Pilko tomaatit ja laita ne jauhelihan sekaan. Lisää kesäkurpitsaliha viimeisenä, paloittele kaikki pieneksi paistinlastan avulla ja anna koko seoksen lopuksi muhia kannen alla kypsäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Lisää viimeiseksi joukkoon 1/3 juustoraasteesta ja sekoita kunnes se sulaa jauheliha-kasviskastikkeen sekaan.

Täytä kesäkurpitsat ja paprikat, ripottele pinnalle juustoraaste ja paista uunissa ylätasolla +225 asteessa noin 30 minuutin ajan. Anna vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoilua.