Kävin treenaamassa ja päätin hemmotella itseäni herkkukahvilla. Tähänkin olen saanut idean jostain ruokaohjelmasta jo varmaan vuosi sitten, mutta ei kaikkea aina ehdi toteuttaa.
En tietenkään kyennyt muistamaan enää kuinka alkuperäinen ohje meni, joten näin minä tämän tein:
pekaanipähkinöitä
cashewpähkinöitä
tomusokeria
vettä
espressoa
2 palaa vaniljajäätelöä
vaaleaa siirappia
Laita pekaani- ja cashewpähkinät kulhoon, kaada päälle reilusti tomusokeria ja lisää vettä teelusikalla. Sekoita hyvin. Kaada pähkinäsokeriseos leivipaperilla vuoratulle pellille, paista +175 asteessa 10-15 minuuttia. Varo ettei pähkinät pala! Keitä espresso tai jotain muuta lempikahviasi, mutta vahvana. Laita pari palaa vaniljajäätelöä lasiin, kaada kuumaa espressoa päälle, lisää karamellisoidut pähkinät ja lorauta vaaleaa siirappia pinnalle. Tarjoa heti!
Kommentit