Viimeistä viedään joulukalenteriluukuissa, kun Tapaninpäivä koittaa, alkaa joulu olla tältä vuodelta jo taputeltu.

Ensin voi herättää ihmetystä, että mitäs tämä tällainen on, kun luukun avaa. Öljyä, silikonisia muffinivuokia ja siemeniä sekä pähkinöitä. Ajattelin, että viimeisen juhlapyhän kunniaksi alkaa mieli jo herätä kinkkukoomasta ja kenties tekee mieli muistaa lintuystäviäkin.

Phototastic-24_11_2016_5f244856-fe32-44e

Näistä aineksista on siis tarkoitus tehdä siemenkakkuja linnuille. Lisäksi tarvitaan narua, jota varmasti löytyy askartelevasta perheestä entuudestaan.

Phototastic-23_11_2016_e749946a-297f-4bc

Tämä resepti on oman testauksen tulos.

Ensimmäinen versio meni mönkään, koska siinä oli liikaa kookosöljyä suhteessa siemeniin, ja kun yritin tehdä sellofaanin ja piparkakkumuottien kanssa, niin tietenkin osa öljystä karkasi. Tulos oli aivan liian sottainen minun makuuni, joten hienosäädin reseptiä toisella koe-erällä.

Sepä onnistuikin jo paremmin. Silikonimuotit on ehdottomia tässä, koska metallisiin jämähtää kuitenkin kiinni, samoin luulen käyvän paperisille. Silikoni irtoaa näiden ympäriltä mainiosti.

Tässä ohje kuuteen muffinivuokaan riittävään siemenkakkuseen.

 

1 dl kookosöljyä

1 1/2 dl siemeniä

1 1/2 dl murskattuja maapähkinöitä

Sekoita siemenet ja pähkinät keskenään. Sulata kookosöljy lämpimässä vesihauteessa, kunnes se on juoksevaa.

Phototastic-23_11_2016_6f6b5003-ebe7-4e7

Lisää siemenet kookosöljyyn, sekoita huolellisesti. Laita narut vuokiin ja nostele lusikalla siemenseosta ja öljyä päälle, jotta se pysyy paremmin.

Phototastic-23_11_2016_005ca34f-e2b9-4ef

Anna kakkusten jähmettyä huoneenlämmössä jonkin aikaa, nosta ne sitten pakastamista kestävään rasiaan ja laita pakastimeen tunniksi.

Phototastic-23_11_2016_7eba5bbc-32a6-42c

Irrota lopuksi siemenkakut silikonivuoista ja säilytä jääkaapissa siihen saakka kunnes tarjoilet siivekkäille ystäville.