No niin, kaikkea hullua sitä pitääkin kokeilla. Tein elämäni ensimmäisen kerran maustekurkkuja, mutta koska meillä toinen osapuoli noudattaa SCD-ruokavaliota, tein nämä niiden sääntöjen mukaan. Aikamoinen säätäminen ja pohtiminen oli tässä reseptissä, kunnes päätin vain kokeilla. Makeutuksena en käytä tietenkään sokeria, joka on kiellettyä ja laitoin sen sijaan hunajaa. Lisäksi etikasta en nyt päässyt selvyyteen, että voiko sitä käyttää, joten käytin sen sijaan valkoviinietikkaa, joka aivan takuulla on sallittua. Sinapinsiemeniä ei ole tarkoitus syödä, joten muutama "koristeena" purkissa ei varmasti haittaa, kun kerran sinappijauho on kuitenkin sallittua SCD:llä.

WP_20140910_008-normal.jpg

1,2 kg avomaankurkkuja

5 cm:n pala piparjuurta

tilliä

5 valkosipulin kynttä viipaleina

 

Mausteliemi:

1 l vettä

1 dl hunajaa

1 rkl suolaa

1/2 tl kokonasia maustepippureita

1/2 tl sinapinsiemeniä

3 dl viinietikkaa

 

Pese kurkut huolellisesti, lohko ne. Paloittele piparjuuri pieneksi, lado kurkut purkkeihin kerroksittain tillin, piparjuuri- ja valkosipulilastujen kera. Keitä vettä, sokeria ja mausteita kattilassa noin 10 minuutin ajan. Lisää etikka ja kuumenna liemi vielä kerran kiehuvaksi. Kaada kuuma liemi kurkkujen päälle, ole tarkkana, että kurkut peittyvät. Sulje purkit, säilytä jääkaapissa.

Käytin lasipurkkeja, jotka steriloin aiemman ohjeen mukaan, se löytyy täältä:

http://kahviaddikti.vuodatus.net/lue/2012/09/cola-appelsiinihillo

WP_20140910_012-normal.jpg

Nämä kurkut ovat tyystin erilaisia kuin muut aiemmin maistamani, viikon jälkeen purkituksesta avasimme ensimmäisen purkin. Ensin maistuu makealta, mutta sitten maku aaltoilee suolaisesta piparjuuren potkuun ja viinietikan happamuuteen saakka. Eipä ole ennen näin vaihtelevaa makua ollut minun suussani. Jos joku kaipaa tuohon vielä tulisuutta, niin sekaan voisi viskata chiliä. Luulen, että myös inkivääri sopisi näihin kurkkuihin kivasti. Erittäin iloisesti yllättänyt makukokemus. Näitä voi syödä leivän päällä, lisukkeina tai vaikka ihan vain sellaisenaan.