Phototastic-5_12_2016_96982127-10f0-4ced

Netistä ei tarvitse kauaa haeskella kotitekoisia kasvonaamioita. Tuntuu, että jokaisella on oma versionsa. Pinterest on niitä täynnä.

Niinpä minäkin upotin lusikkani soppaan, kehittelin keittiönkaapista (savea lukuunottamatta) löytyvistä tarvikkeista tekaistavan nopsan kasvonaamiojauheen, jonka voi halutessaan sekoittaa jogurttiin, juoksevaan hunajaan tai maitoon.

Satuin törmäämään Buzzfeedissä kiinnostavaan juttuun, jossa ihotautilääkärit ottavat kantaa kotitekoisiin kasvonaamioihin ja kommentoivat niiden väitettyjä vaikutuksia. Artikkelin voi lukaista täällä, ja suosittelen sitä kaikille, jotka ovat kotikosmetiikasta kiinnostuneita. Kyseinen artikkeli sai minut jättämään kanelin pois omasta kasvonaamiosekoituksestani. Lisäksi muistuttaisin, että naamiota kannattaa testata ensin esim. kämmenselkään, jotta vältytään mahdollisilta allergisilta reaktioilta.

Tämä naamio sopi ainakin minulle hyvin, se virkisti ihoa mukavasti ja pesun jälkeen iho tuntui pehmeältä. Maitonaamio tuntui ihan erilaiselta iholla kuin hunajanaamio, mutta lopputuloksesta pidin yhtä paljon.

Koska naamiossa on savea, sitä ei saa päästää metallin kanssa kosketuksiin. Savi nimittäin tuppaa ainakin väitetysti imemään itseensä epäpuhtauksia, joten metallisella lusikalla sekoittaessa tulee samalla vieneeksi naamiolta tehon, kun se hyökkää tehollaan metallia vastaan. Itse käytin muovista mittalusikkaa saven mittaamiseen ja sekoitin kuivia aineita muovikulhossa puisella syömäpuikolla.

Toinen huomautus koskee naamion sisältämää kurkumajauhetta. Se värjää, eli naamiota ei kannata levittää kasvoilleen juhlatamineissa.

 

Naamion ainekset:

1 rkl gelatiinijauhetta

1 tl jauhettua muskottipähkinää

2 rkl vihreää savea

1 rkl ruokasoodaa

1 rkl raakakaakaojauhetta

2 rkl maissitärkkelystä

1 tl kurkumaa

1 tl manteliöljyä

7 tippaa teepuuöljyä

20 tippaa arganöljyä

 

Sekoita kuivat ainekset keskenään, lisää sekaan öljyt koko ajan sekoittaen ja hiero seos lopuksi käsin (ettei jää paakkuja). Kaada aines kannelliseen rasiaan tai paketoi sellofaaniin.

Phototastic-23_11_2016_07471590-3c76-415

Käytä naamiota näin:

Pese ensin kasvot lämpimällä vedellä ja kuivaa. Sekoita 1 rkl naamioainesta 1/2 rkl:n maitoa, hunajaa tai jogurttia. Sekoita huolellisesti. Tee ensimmäisellä käyttökerralla allergiatesti kämmenselälle. Jos oireita ei tule, levitä naamio kasvoille ja anna vaikuttaa 8-15 minuutin ajan. Huuhtele runsaalla vedellä ja kuivaa.

Vinkki: Jos hunaja jättää naamion liian jähmeäksi, voit auttaa seosta lisäämällä siihen pienen tilkan maitoa.