Leipaisin alkavan loman kunniaksi töihin makean puolukkapiirakan, johon idea lähti aiemmin testaamastani key lime pie:sta. Työkaverini kehuivat tätä kovasti. Sopii makean ystäville. Kuva valitettavasti katosi vuodatuksen teknisten ongelmien vuoksi.

 

Pohja:
13 kpl Digestive keksejä
100 g sulatettua voita

Täyte:
5 kananmunan keltuaista
1 prk sokeroitua kondensoitua maitoa
2 dl puolukkaa soseutettuna

Koristeluun:
5 kananmunan valkuaista

3 rkl sokeria

Laita uuni lämpiämään +150 asteeseen. Valmista ensin pohja: murskaa keksit, lisää sula voi ja sekoita. Taputtele voi-keksiseos voideltuun irtopohjavuokaan. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Nosta sen jälkeen uunin lämpötilaa +175 asteeseen.

Valmista täyte: Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi, lisää sekaan kondensoitu maito ja jatka vaahdottamista. Lisää sekaan soseutetut puolukat. Vatkaa seos hyvin. Kaada seos keksipohjan päälle.

Nosta piirakka takaisin uuniin ja paista noin 15 minuuttia, mutta älä anna sen ruskistua.

Koristele piirakka marengilla: Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri ja pursota piirakan päälle. Paista uunissa vain sen verran, että päällinen ruskistuu kauniiksi eli noin 10-15 minuuttia riittää.

Jäähdytä piirakka, nosta se jääkaappiin jäähtymään yön yli (tai muutamiksi tunneiksi ennen tarjoilua).