Tulipa kokeiltua nyt jäätelön valmistamista sekä ilman konetta että koneen kanssa. Sen verran reilusti tuli tuota jäätelömassaa, ettei kaikki olisi välttämättä aivan sopinut koneeseen. Päätin sitten kokeilla millainen ero on jäätelöllä ilman konetta ja koneella tehtynä. Samaa jäätelömassaa kuitenkin käytin. Kuvan appelsiinijäätelöannoksen päälle on lorautettu hieman ylijäänyttä appelsiinikiisseliä kastikkeeksi.

1279827806_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Appelsiinikiisseli

5 dl appelsiinituoremehua

1/2 dl sokeria

2 rkl perunajauhoja tilkkaan appelsiinituoremehua sekoitettuna


Kaada appelsiinimehu kattilaan, lisää sokeri ja kiehauta. Ota pois levyltä ja suurusta perunajauho-appelsiinituoremehuseoksella. Jäähdytä kunnolla ja laita sitten jääkaappiin. Itse valmistin kiisselin jo edeltävänä päivänä. Käytin noin 4 dl kiisselistä jäätelömassaan, vajaan desin säästin kastikkeeksi.


1 prk kondensoitua maitoa

4 dl kermaa

1/2 dl vaniljakreemijauhetta


Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan kondensoitu maito. Lisää joukkoon appelsiinikiisseli ja vaniljakreemijauhe ja laita jäätelömassa jääkaappiin viilenemään hetkeksi.

Laitoin siis puolet jäätelömassasta jäätelökoneeseen, jossa jäätelö valmistuu kuin itsestään. Jäätelökoneen valmistamasta jäätelöstä on kuva tässä muutaman tunnin pakastuksen jälkeen.

1279823786_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Toisen puolen jäätelömassasta kaadoin suoraan pakasterasiaan ja laitoin pakastimeen, aluksi noin 30 minuutin välein lusikalla sekoittaen ja jäätymisen edetessä tunnin välein sekoittaen. Käsivoimin sekoitetusta jäätelömassasta kuva tässä.

1279823883_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pikainen makutestaus osoitti, että maussa ei ole eroa onko jäätelö tehty koneella vai ilman. Kunhan vain tosiaan jaksaa sekoitella ahkerasti. Ehkä käsin sekoitetussa jäätelössä saattaa olla hieman isompia jääkiteitä tms., mutta tänä iltana ei pysty eroa sanomaan. Joten täytynee ottaa huomenna aamupäivästä vielä uudet maistiaiset ja jos jotain eroa jäätelöissä on, kirjoitan siitä tänne. Ja noin 6 tunnin pakastuksen jälkeen molemmat jäätelöt on suoraan lusikoitavissa paketista, joten tämä taitaa taas olla onnistunut pehmeän kotijäätelön resepti. Ja on muuten hyvää jäätelöä!