Tämän keiton kehittelin ihan itse.
oliiviöljyä
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 paprika
1/2 prk tomaattimurskaa
5 tomaattia
1 kasvisliemikuutio
ripaus sokeria
mustapippuria
kuivattua basilikaa
kuivattua timjamia
suolaa
noin 50 g pehmeää fetajuustoa
5 dl vettä
koristeluun: fetaa ja tuoreita basilikanlehtiä silputtuna.
Kuullota murskatut valkosipulinkynnet ja paloiteltu paprika oliiviöljyssä. Lisää sekaan tomaattimurska sekä pieniksi kuutioidut tomaatit. Lisää mausteet ja laita fetajuusto sulamaan keittoon. Lisää vesi. Anna kiehua noin 20 minuuttia, kunnes paprikat ja tomaatit ovat kypsiä. Tarjoile ja koristele fetajuuston murusilla ja basilikasilpulla. Itselläni "välähti" laittaa basilikan sijaan koristeeksi persiljaa (kuvassa) mutta ei mielestäni toimi yhtä hyvin kuin basilika.
Kommentit