Kehittelin tämän mutakakusta, korvasin suklaan kinuskilla. Tämä maistui ihan älyttömän hyvältä vanhan ajan vaniljajäätelön kanssa tarjoiltuna.

6 kananmunaa

150 g sokeria (noin 1 1/2 dl)

1 dl vehnäjauhoja

1 prk kondensoitua maitoa (keitetty 2-3 h)

125 g voita


Koristeluun: Tomusokeria

Lisukkeeksi: vaniljajäätelöä


Keitä kondensoitu maito kinuskiksi noin 2-3 tuntia kattilassa kannen alla, lisää vettä tasaisin väliajoin kattilaan. Anna purkin jäähtyä kunnolla ennen avaamista.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi, sekoita joukkoon kinuski. Sekoita tasaiseksi massaksi. Yhdistä kinuskiseos ja taikina.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kolmasosa valkuaisvaahdosta taikinaan. Lisää loput valkuaisseoksesta taikinaan varovasti nostellen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Laita folio vuoan päälle. Paista +225 asteessa noin 20 minuuttia. Ota kakku uunista, anna sen jäähtyä ja koristele tomusokerilla. Tarjoile vaniljajäätelön kera.

Koristelussa käytin apuna grillitikkuja, jotka laitoin kakun päälle ennen kuin sihtasin pinnalle tomusokeria. Näin sain aikaiseksi kivan ristikkopinnan.