Joulukalenterin ensimmäinen luukku on avattu. Ja mitä sieltä paljastuukaan...? Heti meni herkutteluksi.
En ollut koskaan aiemmin kokeillut tehdä näitä, reseptikin meni nyt vähän hatusta vedetyksi, mutta onnistui (onneksi). Riisimuroneliöistä tuli todella herkullisia ja nämä on tosi nopeat tehdä. Maku muistuttaa Double Decker -suklaapatukkaa. Ensin oli tarkoitus käyttää vai maitosuklaata, mutta suunnitelmat muuttuivat taas lennossa.
1/2 dl voita
1 pss isoja vaahtokarkkeja (250 g)
1 levy Pandan valkosuklaata (145 g)
100 g taloussuklaata
9 dl Kellogg's Rice Krispies -muroja
Laita voi kattilaan ja anna sulaa, lisää sitten joukkoon suklaat ja vaahtokarkit. Kuumenna seosta keskilämmöllä vähän väliä sekoitellen, kunnes vaahtokarkit ja suklaat ovat sulaneet täysin. Lisää murot kahdessa erässä, sekoita huolellisesti. Kaada seos leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan ja painele tasaiseksi. Anna jäähtyä. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.
Riisimuroneliöt säilyvät huoneenlämmössä, ilmatiiviissä rasiassa noin viikon verran.
Kommentit