Minulla ei ole harmainta aavistusta mistä tähän aikoinani idean nappasin. Luultavasti joskus vuosia sitten jostakin ruokaohjelmasta. Joka tapauksessa löysin jostakin lappusen, johon olin tuhertanut kuvan näistä, joten tietenkin ajatus jäi itämään, ja minun oli kokeiltava näitä.

Pekoni ja vuohenjuusto muuten sopivat aivan taivaallisen hyvin yhteen, ja koska tämä kombo on jo itsessään niin loistava, niin salaatin kanssa voi oikaista ja tehdä siitä yksinkertaisemman.

WP_20160118_013.jpg

6 pekonisiivua

vuohenjuustoa (esim. Président Sainte Maure)

salaattia

kurkkua

kirsikkatomaattia

2 tl oliiviöljyä

1 tl sitruunamehua

1/8 tl rouhittua mustapippuria

1/8 tl suolaa 

Laita uuni lämpenemään +225 asteeseen. Nosta kaksi pekonisiivua ristikkäin pellille, leikkaa vuohenjuustosta noin sentin paksuinen siivu ja aseta se siivujen keskeen, kuten kuvassa näkyy. Kääri sitten vuohenjuusto nyytin sisään. Nyyttejä kannattaa tehdä 2-3 kpl per henkilö. Tee nyyteistä tiiviit, jotta vuohenjuusto ei karkaa sulaessaan raosta pellille.

WP_20160118_011.jpg

Paista nyyttejä uunissa noin 20 minuutin ajan tai kunnes pekoni on kypsää. 

Valmista salaatti nyyttien paistuessa. Paloittele kurkku, tomaatti ja salaatti. Sekoita oliiviöljy ja sitruunamehu, lisää suola ja pippuri ja kaada salaatin sekaan. Sekoita hyvin ja laita jääkaappiin maustumaan.

Tarjoile salaatti juuri uunista otettujen pekoninyyttien kanssa.