IMG_7819-normal.jpg

Tällainen synttärikakku matkasi kyydissämme synttärijuhliin. Sisällä on ihan tavallinen kakku, alin kerros on täytetty lakukinuskilla (omatekoista) ja ylemmässä kerroksessa välissä Valion sitruunarahkaa. Kostutus Spritella. Sitten levitin kakun päälle ohuen kerroksen kermavaahtoa ja kaulin kick-patukoista levyn, jonka levitin ja muotoilin kakun päälle. Lopuksi kakkukuvan alle vähän kermavaahtoa, pursotusta harmaaksi värjätyllä kermalla ja koristeeksi muutama laku. Suklaakirjaimet on kaupasta ostettuja Dr. Oetkerin tuotteita.

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl perunajauhoja

1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

Täyte 1:

Valion laktoositon sitruunarahka

Täyte 2:

200 g Pandan lakupaloja

2 dl laktoositonta kuohukermaa

Kakkupohja: Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos varovasti muna-sokeri vaahtoon. Kaada voideltuun, jauhotettuun vuokaan, paista 150-170 asteessa kypsäksi. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Täyte 2: Kaada lakupalat ja kerma kattilaan, keittele hiljalleen keskilämmöllä, kunnes lakupalat ovat sulaneet kokonaan kerman sekaan.

Leikkaa kakku kolmeen osaan, kostuta spritella ja täytä.

Kuorrutus:

10 kpl Kick-patukoita

harmaaksi värjättyä kermavaahtoa

Kuorruta täytekakku ohuella kerroksella kermavaahtoa. Painele kick-patukat palloksi, lämmitä massaa käsissä ja käytä välillä muutama sekunti mikrossa, jotta nopeutat prosessia. Kun massa on muovailtavaa, kaulitse se kahden leivinpaperin välissä pyöreäksi levyksi. Irrota toinen leivinpapereista ja laske levy kakun päälle, painele siististi kakkuun, irrota leivinpaperi varoen ja leikkaa ylimääräiset reunat terävällä veitsellä. Koristele.

Huom! On mahdollista, että kick-kuorrute kovettuu jääkaapissa, joten kakku kannattaa koristella juuri hetki ennen tarjoilua, jottei leikkaamisesta tule kohtuuttoman vaikeaa.