Sain joku talvi takaperin lahjaksi lumiukkosoppaa, eli kaakaoainekset, ja minusta se lahja oli niin söötti, että tein nyt oman version lumiukkosopasta. Tässä on mukana hassu lumiukko, jonka tein liimamalla kolme vaahtokarkkia päällekäin ja tursautin sille silmät, nenän, suun ja napit.

Phototastic-8_11_2016_0129652a-5992-4ef0

Tein lumiukkokaakaon kolmelle, kasasin kuivat ainekset purkkiin lumiukon ympärille, joten muuta ei tarvitse vastaanottajan päässä tehdä kuin kiehauttaa maitoa (2 1/2 dl per henkilö) ja kipata purkin sisältö kattilaan. Juoma on valmista, kun suklaat on sulaneet.

 

Lumiukkoa varten tarvitset:

3 isoa vaahtokarkkia

1 tl kaakaojauhetta

3 tl tomusokeria

pieni tilkka vettä

Sekoita kaakaojauhe ja tomusokeri kupissa, lisää pieni tilkka vettä ja sekoita hyvin. Jos massa on juoksevaa, lisää tomusokeria ja kaakaojauhetta, kunnes koostumus on jähmeämpää, tahnamaista. Laita pieneen pakastepussiin ja pursota vaahtokarkkeihin silmä, nenä, suu ja napit. Voit tehdä useamman lumiukon kerralla. Anna kuivua.

Liimaa vaahtokarkin lasipurkin pohjaan ja toisiinsa niin, että käytät vaahtokarkin pohjaa kuumalla pannulla, jolloin se alkaa heti sulaa. Paina sitten alimmainen vaahtokarkki lasipurkkiin, käytä seuraavaa pannulla ja paina sen päälle, liimaa pääosa viimeisenä. Vaahtokarkki on sulaessaan melkoista liisteriä, eli pysyy kyllä hyvin paikoillaan.

 

Kaakaon kuivat ainekset (kolmelle henkilölle)

1 1/2 tl vaniljasokeria

75 g taloussuklaata (eli kolme kokonaista riviä)

60 kpl minivaahtokarkkeja

9 kpl minipiparminttutankoja

3 tl kaakaojauhetta

3 tl tomusokeria

hyvin pieni ripaus ruususuolaa (vain muutama kide)

Laita kuivat ainekset lasipurkkiin lumiukon ympärille ja sulje kansi. Kirjoita mukaan ohje.