Hesarin sivulta löysin tähän reseptin, josta otin mallia. Koska minulla ei vielä ole valurautapannua (hankintalistalla ykkösenä), jouduin vähän kikkailemaan tämän reseptin kanssa. Alkuperäisen resepti löydät täältä. Tämä oli ihan loistavan hyvää!
100 g kylmää voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria
1 muna
Paloittele voi kulhoon, lisää vehnäjauhot ja tomusokeri ja nypi seos muruiksi. Vatkaa munan rakenne rikki ja sekoita se taikinaan. Laita taikina viileään.
Täyte:
100 g voita
2 dl sokeria
4 kpl omenoita
Sulata voi pannulla, lisää sokeri ja kuumenna. Anna seoksen muuttua karamellimaiseksi. Kuori tällä välin omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat neljään osaan. Kaada karamellisoitunut voi-sokeriseos joko irtopohjavuokaan tai silikonivuokaan. Lisää omenanpalat päälle. Ota taikina jääkaapista, kauli se ja laita omenien päälle. Paista tarte tatin uunissa +200 asteessa noin 25-30 minuuttia. Kun otat paistoksen uunista, anna sen vetäytyä hetken aikaa. Laita sitten lautanen alle ja kumoa kakku sille. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kera. Tässä vielä kuva koko komeudesta.
Kommentit