Limetistä ja kookoksesta minun on pitänyt tehdä jo pitkän aikaa jäätelöä, mutta arkuuttani en saanut aikaiseksi, koska pelkäsin, että kalliit ainekset menevät pilalle. Viimeisimpien onnistuneiden kokeilujen jälkeen mieli oli jo niin rohkea, että päätin kokeilla tätäkin, mutta SCD-ruokavalion sallimia aineksia käyttäen tätä ei voi luokitella jäätelöksi. Tämä on sorbettia, erinomaisen hyvää sellaista kylläkin. Limetin mehu on kuitenkin niin vetistä, että vaikka mukaan ottaisi jonkin verran hedelmälihaakin, niin näillä eväillä ei jäätelöä saa aikaiseksi hyvällä tahdollakaan.

Mutta haittaako se? Ei, kun lopputulos on maistuva. Ja kyllä tuo sorbetti tuntuu tuolta pakastimesta haihtuvan, kun äskenkin "joku" kävi sieltä hakemassa kuppiinsa täydennystä.

WP_20150726_007.jpg

5 dl kookosmaitoa (Santa Maria)

1 dl pehmeää hunajaa

1/4 tl vaniljajauhetta

1 dl limetin mehua ja hedelmälihaa (noin 3 limettiä)

Vatkaa ainekset huolellisesti sekaisin, jäähdytä jääkaapissa kylmäksi joko yön yli tai useamman tunnin ajan. Laita jäätelökoneeseen, ja kun jäätelökone on pyörittänyt massan valmiiksi, laita pakastimeen, jossa sen kannattaa antaa jähmettyä ainakin viiden tunnin ajan ennen tarjoamista.

Tässä armas Krupsini työstää massaa työn touhussa. Vaikka sorbettimassa oli hyvin nestemäistä, niin hienosti se jähmettyi kuitenkin sorbetiksi ja lusikoitavaksi sellaiseksi hunajan ansiosta.

WP_20150726_006.jpg