Tein uuniperunoita ja tästä kokeilusta tuli sen verran onnistunut, että laitan mielelläni reseptin tänne. Tarjosin uuniperunat kastikkeella sekä kanan että salaatin kera.
Uuniperunat kerma-majoneesikastikkeessa
Isoja rosamunda-perunoita
2 dl kuohukermaa
1/4 tuubia majoneesia
ripaus sokeria
1 korkillinen väkiviinaetikkaa
Pese perunat hyvin, nostele ne uunipellille ja painele niihin reikiä haarukalla, jotta kuumassa uunissa ei tapahtuisi perunaräjähdyksiä. Paista perunat kypsiksi +200 asteessa, paistoaika vaihtelee koon mukaan, mutta noin tunnin verran saa varata aikaa. Valmista sillä välin kerma-majoneesikastike. Vatkaa kuohukerma kastikemaiseksi, vatkaa sekaan majoneesi, sokeri ja väkiviinaetikka. Laita jääkaappiin ja anna makujen tasaantua rauhassa. Kun uuniperunat ovat kypsyneet, halkaise ne, nostele lautaselle ja halutessasi voit laittaa sekä kanaviipaleet että kastikkeen perunan halkioon.
Kuvan kana on paistettu uunissa, marinoitu oliiviöljy-, soijakastike-, valkopippuri-, chilimauste ja paprikamausteseoksella. Salaatti on ihan perus jäävuorisalaattia, kurkkua ja tomaattia thousand island -salaattikastikkeella.
Kommentit