1273873755_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pohja:

12 kpl Digestive-keksejä

75 g voita

 

Täyte:

2 dl kermaa

1 1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

4 dl piimää

6 liivatelehteä

3 rkl kuumaa mustikkamehua


Koristeeksi:

Sokeroituja mustikoita


Murenna keksit murusiksi ja sulata rasva joukkoon. Sekoita hyvin. Laita kelmu/leivinpaperi irtopohjavuoan päälle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle. Laita pohja jääkaappiin hetkeksi.

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja piimä ja vatkaa taas. Puserra mustikoista 3 rkl mehua, kuumenna kiehuvaksi mikrossa ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää liivate-mehuseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.

 

Koristele hyytynyt kakku sokeroiduilla mustikoilla ja tarjoile.