Pohja:
12 kpl Digestive-keksejä
75 g voita
Täyte:
2 dl kermaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl piimää
6 liivatelehteä
3 rkl kuumaa mustikkamehua
Koristeeksi:
Sokeroituja mustikoita
Murenna keksit murusiksi ja sulata rasva joukkoon. Sekoita hyvin. Laita kelmu/leivinpaperi irtopohjavuoan päälle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle. Laita pohja jääkaappiin hetkeksi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja piimä ja vatkaa taas. Puserra mustikoista 3 rkl mehua, kuumenna kiehuvaksi mikrossa ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää liivate-mehuseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.
Koristele hyytynyt kakku sokeroiduilla mustikoilla ja tarjoile.
Kommentit