Kalaruoat ovat mielestäni "yök" mutta ajattelin koettaa manipuloida itseäni opettelemaan kalansyöntiä näin. Ja hyviä näistä tuli. Idean sain S-ryhmän "Parhaasta keittokirjasta no 7". Toimin taas kuitenkin eri tavalla kuin ohjeessa sanottiin, joten laitan oman versioni tähän. Lisäksi minulla ei ollut mitään mittaria, jolla mitata öljyn lämpötila, joten laitoin levyn lämpeämään neloselle ja testasin paahtoleivän palalla milloin öljy oli sopivan kuumaa.

Fish:

400 g pakasteseitiä

1 muna

1 1/4 dl maitoa

suolaa

1 1/2 dl vehnäjauhoja

 

Viipaloi sulat kalanpalat haluamasi kokoisiksi. Vatkaa muna, sekoita siihen maito, suola ja vehnäjauhot. Oli aika vetisen näköistä kalaa, mutta makua ei yhtään haitannut.

 

Chips:

1 kg perunoita

Paistamiseen: noin 8dl - 10 dl rypsiöljyä

 

Pese perunat, kuori ne ja viipaloi sentin paksuisiksi. Hyvä olisi, jos perunat olisivat suurinpiirtein saman mittaisia, niin kypsyisivät yhtäaikaa. Laita viipaloidut perunat kylmään veteen, valuta vesi pois ja kuivaa perunasuikaleet talouspaperilla.

 

Paista Fish and chips seuraavasti:

Kuumenna rypsiöljy, sopivaa öljy on sitten, kun sinne heitetty paahtoleivän pala ruskistuu nopeasti. Paista kalat useassa osassa ruskeiksi. Nostele kypsät kalanpalat talouspaperille kuivumaan ja ripottele suolaa päälle. Paista ranskanperunat kullanruskeiksi ja valuta siivilässä, lisää suola. Tarjoile majoneesin, ketsupin, sinapin sekä salaatin kanssa.