Halusin kokeilla miten onnistuu limsan tekeminen itse ja ilman sokeria. Nykyisissä tehdaslimsoissa ei taideta enää nähdäkään aitoja raaka-aineita, vaan maut otetaan suoraan esansseista. Siksipä itsetehty vaihtoehto on aina aidompi.

WP_20150718_011.jpg 

Löysin netistä erittäin mainion ohjeen, jota testasin näin alkuun, ennen kuin lähden tekemään omia sävellyksiäni. Tällä reseptillä saa valmistettua limonaditiivistettä, jonka voi sitten sekoittaa makunsa mukaan kivennäisveteen. Lopputuloksena on hyvin makea, mutta aidolta appelsiinilta maistuva kotilimppari. Tämä sopii SCD-ruokavaliota noudattavalle.

Hunajasta sen verran, että kannattaa käyttää mahdollisimman vaaleaa tai kirkasta hunajaa, sillä se on miedompaa maultaan kuin tumma hunaja.

Lisähuomiona vielä, että reseptissä tarvittavasta limetistä käytetään ainoastaan vain kuori, joten itse hedelmäliha jää käytettäväksi jotakin toista reseptiä varten.

4 appelsiinia puristettuna (mehua 5 dl)

4 appelsiinin kuori raastettuna

1 limetin kuori raastettuna

1 1/2 dl hunajaa

Pese appelsiinit ja limetti huolellisesti, raasta sitten niiden kuori kattilaan, purista appelsiinien mehu joukkoon ja lisää hunaja. Anna seoksen kiehahtaa, keitä sen jälkeen keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai sen aikaa, että seos keittyy kasaan noin kolmanneksella.

WP_20150718_005.jpg

Jäähdytä seosta, laita harso siivilään ja valuta limsatiiviste sen läpi, mutta purista kaikki nesteet talteen. Pullota ja säilytä tiiviste jääkaapissa. 

Tarjoile maun mukaan, esim. neljännes tiivistettä ja loput kivennäisvettä.