Sain jostakin päähäni, että nyt on pakko tehdä kanaruukkua. Ja minun päätäni ei käännetä, jos sinne jokin idea pesiytyy. Piti käydä ostamassa pari Iittalan teema-kulhoa, kun kestävät uuninkin.
Mutta näin valmistui kanaruukku:
1 pkt maustamattomia broilerin rintaleikkeitä
voita ja oliiviöljyä paistamiseen
pippurisekoitusta
suolaa
soijakastiketta
chilimaustetta
paprikajauhetta
riisiä
hernemaissipaprikaa
ananasmurskaa
tomaattia
vihreää paprikaa
2dl ruokakermaa
2dl kasvislientä (2dl vettä + kasvisliemikuutio)
mozzarella-juustoraastetta
curryä
torttutaikina-/voitaikinalevyjä
kananmunaa voiteluun
seesaminsiemeniä
Leikkaa maustamattomat kanan rintafileet paloiksi, laita paistumaan pannulle voi-/oliiviöljyseokseen ja mausta pippurisekoituksella, soijakastikkeella, suolalla, paprika- ja chilimausteella. Paista kypsiksi. Keitä riisit ja niiden kypsyttyä sekoita joukkoon hernmaissipaprikat sekä ananas. Viipaloi paprika ja tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta 2 dl vettä, liuota joukkoon kasvisliemikuutio ja lisää ruokakerma. Laita uuninkestäviin syviin lautasiin/kulhoon 3 kukkurallista ruokalusikallista riisivihannessekoitusta, pinnalle kanaa, paprikaa, tomaattia ja juustoraastetta maun mukaan. Kaada päälle ruokakermakasvislientä niin, että lähes koko keko peittyy, juustohuippu jää pinnalle. Ripauta päälle pikkuisen pippuria, suolaa ja currya. Kauli torttutaikina ohueksi levyksi ja laita se kulhon päälle niin, että ruoka peittyy. Pistele haarukalla reikiä taikinalevyyn, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle haluamasi määrä seesaminsiemeniä. Laita koko komeus uuniin paistumaan +200 astetta 15-20 minuutiksi. Anna kanaruukkujen vetäytyä hetki ennen tarjoilua ja tarjoile salaatin kera.
Kommentit