Sain jostakin päähäni, että nyt on pakko tehdä kanaruukkua. Ja minun päätäni ei käännetä, jos sinne jokin idea pesiytyy. Piti käydä ostamassa pari Iittalan teema-kulhoa, kun kestävät uuninkin.

Mutta näin valmistui kanaruukku:

1 pkt maustamattomia broilerin rintaleikkeitä

voita ja oliiviöljyä paistamiseen

pippurisekoitusta

suolaa

soijakastiketta

chilimaustetta

paprikajauhetta

riisiä

hernemaissipaprikaa

ananasmurskaa

tomaattia

vihreää paprikaa

2dl ruokakermaa

2dl kasvislientä (2dl vettä + kasvisliemikuutio)

mozzarella-juustoraastetta

curryä

torttutaikina-/voitaikinalevyjä

kananmunaa voiteluun

seesaminsiemeniä

 

Leikkaa maustamattomat kanan rintafileet paloiksi, laita paistumaan pannulle voi-/oliiviöljyseokseen ja mausta pippurisekoituksella, soijakastikkeella, suolalla, paprika- ja chilimausteella. Paista kypsiksi. Keitä riisit ja niiden kypsyttyä sekoita joukkoon hernmaissipaprikat sekä ananas. Viipaloi paprika ja tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta 2 dl vettä, liuota joukkoon kasvisliemikuutio ja lisää ruokakerma. Laita uuninkestäviin syviin lautasiin/kulhoon 3 kukkurallista ruokalusikallista riisivihannessekoitusta, pinnalle kanaa, paprikaa, tomaattia ja juustoraastetta maun mukaan. Kaada päälle ruokakermakasvislientä niin, että lähes koko keko peittyy, juustohuippu jää pinnalle. Ripauta päälle pikkuisen pippuria, suolaa ja currya. Kauli torttutaikina ohueksi levyksi ja laita se kulhon päälle niin, että ruoka peittyy. Pistele haarukalla reikiä taikinalevyyn, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle haluamasi määrä seesaminsiemeniä. Laita koko komeus uuniin paistumaan +200 astetta 15-20 minuutiksi. Anna kanaruukkujen vetäytyä hetki ennen tarjoilua ja tarjoile salaatin kera.