Jo kolmisen vuotta sitten keittelin coca-colasta ja appelsiinista hilloa, ja päätinkin palata reseptin pariin, kun mietin mitä hyvää voisin tehdä valmiiksi joulukalenterin luukkuun. Parantelin hiukan vanhaa reseptiäni ja kuinka ollakaan, lopputuloksesta tuli mielestäni erittäin hyvä.

Ohje cola-appelsiinihilloon ja purkkien steriloimiseen löytyy täältä.

Phototastic-4_11_2016_ded2e7cc-6bb6-47b4

Valmista hillo, purkita se steriloituun purkkiin ja anna jäähtyä. Itse virkkasin purkille kivan palttoon alminan 100 %:sta puuvillalangasta. Ohje löytyi Ravelrystä, mutta jouduin sitä hiukan muokkaamaan tehdessäni. 

Idea hillopurkin pukemiseen on se, että kun purkki on syöty tyhjäksi, sitä voi käyttää vaikka tuikkuastiana, eli kierrätystä parhaimmillaan. Alla oikeanpuoleisessa kuvassa purkin sisässä on led-tuikku, näkyy vähän kehnosti, enkä tämän paremmin saanut sitä kamerallani loistamaan.

Phototastic-4_11_2016_8695dafa-1e4a-42bc

Hillo sopii lettujen kylkeen, kääretortun tai mikä ettei vaikka kakunkin väliin. Avaamaton purkki säilyy huoneenlämmössä mutta avattuna hillo on syytä säilyttää jääkaapissa.