Pohja:
200 g Digestive-keksejä
100 g voita
Täyte:
n. 600 g sokeroimatonta omenasosetta
2 kananmunaa
1 prk kondensoitua maitoa
1/2 dl tomusokeria
1/2 dl ruokokidesokeria
halutessasi kanelia (itse lisäsin noin teelusikallisen)
Valmista ensin pohja. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita voi keksimurskaan ja kaada seos irtopohjavuokaan. Taputtele seos vuoan pohjalle ja reunojen puoliväliin. Laita jäähtymään jääkaappiin.
Valmista täyte. Sekoita tomusokeri ja ruokokidesokeri astiassa, riko joukkoon kananmunat ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon kaneli ja kondensoitu maito ja sekoita jälleen. Lisää lopuksi omenasose ja sekoita hyvin.
Laita uuni lämpeämään +175 asteeseen. Ota jäähtynyt pohja kaapista ja kaada täyte sen päälle. Laita pala foliota vuoan päälle, jotta täyte ei pala pinnasta. Paista noin 50 minuuttia folio päällä uunissa ja lopuksi 10 minuuttia ilman foliota. Anna tortun vetäytyä ennen tarjoamista.
Kommentit