Tein töihin lomalle lähtemisen kunniaksi mansikkaisen juustokakun. Näin suurelle lautaselle otti työkaverini näin pienen palan. Nauru No, santsattiin kyllä sitten iltapäivällä...

1241070372_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

12-13 kpl Digestive-keksejä

75 g voita/margariinia

 

Täyte:

2dl kermaa

1,5 dl sokeria

2 tl vaniljauutetta

1/2 prk (100 g) Pakkasmarjan sulatettua MarjaPureeta (Mansikka)

4 dl piimää

6 liivatelehteä

3 rkl Vitalin karpalorypälemehua

 

Kuorrute:

1/2 prk  (100 g) Pakkasmarjan sulatettua MarjaPureeta (Mansikka)

Murenna keksit murusiksi ja sulata rasva joukkoon. Sekoita hyvin. Laita kelmu/leivinpaperi irtopohjavuoan päälle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle. Laita pohja jääkaappiin hetkeksi.

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri, vaniljauute, MarjaPuree ja vatkaa taas. Vatkaa piimä sekaan. Kuumenna karpalorypälemehu kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää liivate-mehuseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.

 

Levitä mansikkasose (MarjaPuree) hyytyneen juustokakun pinnalle ja tarjoile.