Tein töihin lomalle lähtemisen kunniaksi mansikkaisen juustokakun. Näin suurelle lautaselle otti työkaverini näin pienen palan. No, santsattiin kyllä sitten iltapäivällä...
Pohja:
12-13 kpl Digestive-keksejä
75 g voita/margariinia
Täyte:
2dl kermaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljauutetta
1/2 prk (100 g) Pakkasmarjan sulatettua MarjaPureeta (Mansikka)
4 dl piimää
6 liivatelehteä
3 rkl Vitalin karpalorypälemehua
Kuorrute:
1/2 prk (100 g) Pakkasmarjan sulatettua MarjaPureeta (Mansikka)
Murenna keksit murusiksi ja sulata rasva joukkoon. Sekoita hyvin. Laita kelmu/leivinpaperi irtopohjavuoan päälle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle. Laita pohja jääkaappiin hetkeksi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri, vaniljauute, MarjaPuree ja vatkaa taas. Vatkaa piimä sekaan. Kuumenna karpalorypälemehu kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää liivate-mehuseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.
Levitä mansikkasose (MarjaPuree) hyytyneen juustokakun pinnalle ja tarjoile.
Kommentit