Satuin näkemään Livillä Anna Olsonin jakson ja oli ihan pakko kokeilla tätä reseptiä. Pikkuisen muuttelin paikoitellen reseptiä, laitan tähän oman versioni. Jos tuntuu, että tulee tehtyä aina yhtä ja samaa ruokaa, kannattaa kokeilla tätä, oikein ihanaa vaihtelua ruokavalioon! :) Tästä saa hyvin mukailtua myös kasvisversion. Ihan näin ruskeiksi ei tarvitse antaa reunojen paistua. Kahviaddikti vain juorusi puhelimessa ja melkein unohti ruoat uuniin.

1252005978_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

4 pekonisiivua viipaloituna

ruohosipulia silputtuna

1 punainen paprika kuutioituna

1 pss pakastemaissia

1 valkosipulin kynsi

jalapenoa (tuoretta tai säilykkeenä, maun mukaan) pieninä paloina

1 tölkki ruskeita papuja

3 tomaattia viipaloituna

suolaa

pippuria

oliiviöljyä

5 pientä tortillaa

juustoraastetta maun mukaan

10 kananmunaa

creme fraîche (ranskankermaa)


Kuumenna pannu ja paista pekonit. Kun pekonit on rapeita, nostele ne lautaselle ja kaada ylimääräinen rasva pois, jätä sitä pannulle noin ruokalusikallisen verran. Paista paprikakuutioita pekonirasvassa noin 5 min. Lisää ruohosipuli, valkosipuli, jalapeno, maissi ja mausteet ja kypsennä pari minuuttia. Lisää pavut, tomaattiviipaleet ja kypsennä niitä vain sen verran, että ne lämpeävät. Sekoita lopuksi pekonin palat seokseen. Ota pannu pois levyltä. Lämmitä uuni +200 asteeseen. Voitele uunivuoat oliiviöljyllä, laita jokaiseen tortilla ja täytä ne. Lisää pinnalle juustoraastetta. Riko jokaisen annoksen päälle kaksi kananmunaa ja ripauta pinnalle suolaa sekä pippuria. Paista annoksia noin 15 minuuttia tai kunnes kananmunat on halutun kypsyisiä. Lisää jokaisen annoksen pinnalle lusikallinen creme fraîchea juuri ennen tarjoilua.