Satuin näkemään Livillä Anna Olsonin jakson ja oli ihan pakko kokeilla tätä reseptiä. Pikkuisen muuttelin paikoitellen reseptiä, laitan tähän oman versioni. Jos tuntuu, että tulee tehtyä aina yhtä ja samaa ruokaa, kannattaa kokeilla tätä, oikein ihanaa vaihtelua ruokavalioon! :) Tästä saa hyvin mukailtua myös kasvisversion. Ihan näin ruskeiksi ei tarvitse antaa reunojen paistua. Kahviaddikti vain juorusi puhelimessa ja melkein unohti ruoat uuniin.
4 pekonisiivua viipaloituna
ruohosipulia silputtuna
1 punainen paprika kuutioituna
1 pss pakastemaissia
1 valkosipulin kynsi
jalapenoa (tuoretta tai säilykkeenä, maun mukaan) pieninä paloina
1 tölkki ruskeita papuja
3 tomaattia viipaloituna
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
5 pientä tortillaa
juustoraastetta maun mukaan
10 kananmunaa
creme fraîche (ranskankermaa)
Kuumenna pannu ja paista pekonit. Kun pekonit on rapeita, nostele ne lautaselle ja kaada ylimääräinen rasva pois, jätä sitä pannulle noin ruokalusikallisen verran. Paista paprikakuutioita pekonirasvassa noin 5 min. Lisää ruohosipuli, valkosipuli, jalapeno, maissi ja mausteet ja kypsennä pari minuuttia. Lisää pavut, tomaattiviipaleet ja kypsennä niitä vain sen verran, että ne lämpeävät. Sekoita lopuksi pekonin palat seokseen. Ota pannu pois levyltä. Lämmitä uuni +200 asteeseen. Voitele uunivuoat oliiviöljyllä, laita jokaiseen tortilla ja täytä ne. Lisää pinnalle juustoraastetta. Riko jokaisen annoksen päälle kaksi kananmunaa ja ripauta pinnalle suolaa sekä pippuria. Paista annoksia noin 15 minuuttia tai kunnes kananmunat on halutun kypsyisiä. Lisää jokaisen annoksen pinnalle lusikallinen creme fraîchea juuri ennen tarjoilua.
Kommentit