Pidimme ystäväni kanssa tyttöjen leffaillan ja päätin kokeilla jostakin viime vuoden Pirkka-lehdestä nappaamaani keksimutakakun ohjetta. Varsinainen överikakku, mutta se säesti mainiosti elokuvia.

Maailmassa on vain yksi ainoa vaniljajäätelö joka sopii tämän kakun kaveriksi, ja se on Lidlin Bourbon vanilla.

WP_20160409_001.jpg 

1/2 pkt Pirkan Elise kandisokerikeksejä

150 g voita

1 levy (200 g) taloussuklaata

4 kananmunaa

2 dl sokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Pinnalle: kaakaojauhetta ja tomusokeria

Kuumenna uuni +200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla, voitele ja jauhota vuoan reunat. Murenna keksit käsin. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes se on sulanut.

Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöiset kananmunat vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada suklaa-voiseos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää jauhoseos ja 2/3 keksimurskasta taikinaan.

WP_20160408_003.jpg

Kaada seos vuokaan, ripottele päälle loput keskipaloista. Paista uunin alaosassa 15-20 min. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi ja hieman taikinamaiseksi. Vahdi kakun kyspyyttä paiston aikana. Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta ja siivilöi pinnalle tomusokeri ja kaakaojauhe. Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kera.