Kokeilin tehdä makeaa sitruunapiirakkaa, tämä on sitruunan ystäville.



Pohja:
13 kpl Digestive keksejä
100 g sulatettua voita

Täyte:
5 kananmunan keltuaista
1 prk sokeroitua kondensoitua maitoa
1 sitruunan mehu
1 sitruunan kuori raastettuna

Koristeluun:
5 kananmunan valkuaista
1/2 dl tomusokeria

Laita uuni lämpiämään +150 asteeseen. Valmista ensin pohja: murskaa keksit, lisää sula voi ja sekoita. Taputtele voi-keksiseos voideltuun irtopohjavuokaan. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Nosta sen jälkeen uunin lämpötilaa +175 asteeseen.

Valmista täyte: Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi, lisää sekaan kondensoitu maito ja jatka vaahdottamista. Lisää sekaan sitruunan kuori ja mehu. Vatkaa seos hyvin. Kaada seos keksipohjan päälle.

Nosta piirakka takaisin uuniin ja paista noin 15 minuuttia, mutta älä anna sen ruskistua.

Koristele piirakka marengilla: Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää tomusokeri ja pursota piirakan päälle. Paista uunissa vain sen verran, että päällinen ruskistuu kauniiksi eli noin 10-15 minuuttia riittää.

Jäähdytä piirakka, nosta se jääkaappiin jäähtymään yön yli (tai muutamiksi tunneiksi ennen tarjoilua).