Testasin vihdoin viimein key lime pien tekemistä. Olen nähnyt tästä reseptistä monta eri versiota, joissakin on tehty piirakan päälle marenkikuorrutus ja toisissa on käytetty kermavaahtoa, mutta tein itse peruspiirakan ilman sen kummempia krumeluureja.

 

Pohja:
13 kpl Digestive keksejä
100 g sulatettua voita

Täyte:
5 kananmunan keltuaista
1 prk sokeroitua kondensoitua maitoa
1 dl vastapuristettua limetin mehua (noin 5 limettiä)
kolmen limetin kuori raastettuna (vain vihreä osa)

Koristeluun:
Puolikas limetti

Laita uuni lämpiämään +150 asteeseen. Valmista ensin pohja: murskaa keksit, lisää sula voi ja sekoita. Taputtele voi-keksiseos voideltuun irtopohjavuokaan. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Nosta sen jälkeen uunin lämpötilaa +175 asteeseen.

Valmista täyte: Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi, lisää sekaan kondensoitu maito ja jatka vaahdottamista. Raasta sekaan kolmen limetin kuoret ja lisää 1 dl limettimehua. Vatkaa seos hyvin. Kaada seos keksipohjan päälle.

Nosta piirakka takaisin uuniin ja paista noin 15 minuuttia, mutta älä anna sen ruskistua. Jäähdytä piiras, nosta se jääkaappiin jäähtymään yön yli (tai muutamiksi tunneiksi ennen tarjoilua). Koristele limettisiivuilla.