En ole mitenkään lanttulaatikon ylin ystävä, mutta koska puolisoni syö sitä, tein jo tuplasatsin jouluksi pakastimeen. Tämä lanttulaatikko sopii viljattomaan ja SCD-ruokavalioon, mutta tästä saa myös täysin maidottoman jättämällä voin pois tai korvaamalla sen tarvittaessa jollakin muulla rasvalla.

Phototastic-9_12_2016_1ad1e63d-5aab-47f3

Ohjeesta riittää yhteen laatikkoon.


1 kg kuorittuja, paloiteltuja lanttuja

25 g voita

1 1/2 dl kookosmaitoa

1/4 tl inkivääriä

1/2 tl suolaa

1/4 tl muskottipähkinää

2 rkl kookosjauhoja

1 kananmuna

1 rkl hunajaa


Pinnalle:

1 tl kookosjauhoja

2 rkl voita


Höyrytä tai keitä lantut. Kaada vesi pois ja muussaa ensin survimella, ja vatkaa sitten kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää voi ja puolet kookosmaidosta, vatkaa huolellisesti. Lisää mausteet, kookosjauho ja loput kookosmaidosta, vatkaa. Lisää lopuksi hunaja ja kananmuna koko ajan vatkaten.

Laita uuni lämpenemään +175 asteeseen. Kaada lanttusose vuokaan, tee haarukalla tai lusikalla pintaan kuviot ja ripottele kookosjauhot. Lisää lopuksi pienet voinokareet. Paista uunissa tunnin ajan.

Lanttulaatikon voi pakastaa joulua odottamaan, jolloin se tarvitsee vain sulattaa ja lämmittää uunissa.