Nyt vihdoin ja viimein ehdin testaamaan ostamaani jäätelökonetta.

Mansikkajäätelö oikeista mansikoista oli ensimmäisenä testilistalla. Resepti on mukailtu kirjan "Jäätelö - täydellinen nautinto" reseptistä kermainen mansikkajäätelö.

1256498100_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2 3/4 dl sokeria

1,5 dl vettä

Mittaa vesi ja sokeri kattilaan, kiehauta koko ajan sekoittaen. Anna kiehua sekoittamatta noin 5 minuuttia, varo kuitenkin polttamasta sokeria pohjaan. Vesi-sokeriseoksesta tulee siirappimaista. Jäähdytä seosta vähintään 30 minuuttia.

1 kg mansikoita

1/2 appelsiinin mehu

1/2 sitruunan mehu

Koska kyseessä oli Rainbown mansikat (puolalaisia), keitin ne nopeasti ja huuhtelin kuumassa vedessä. Valuta mansikoista ylimääräinen neste ja paseeraa ne siivilän läpi astiaan. Sekoita joukkoon appelsiinista ja sitruunasta puristetut mehut. Kaada mansikkaseos vesi-sokeriseokseen ja sekoita hyvin. Tämän sekoituksen kannattaa antaa jäähtyä kunnolla, jopa 12 tuntia jääkaapissa ennen jäätelökoneeseen laittamista. Tässä vaiheessa kannattaa sijoittaa myös jäätelökoneen jäähdytinastia pakastimeen 12 tunniksi.

3 dl kermaa vaahdoksi vatkattuna

Kun mansikkasokeriseos on täysin jäähtynyttä, sekoita siihen kermavaahto. Laita jäätelökoneeseen ja koneesta riippuen valmista pitäisi tulla noin 20-40 minuutin jälkeen.

PS. Eikö olekin mulla hienot jätskikulhot? Kiitos "Paula puuhastaa", nämä on olleet kovassa käytössä meidän jätskinystävien valtakunnassa...Nauru