Odotan toiveikkaana intiaanikesää, jotta pääsen lipittämään ihanaa jääkahvia. Aina joskus noista ajatuksista tulee hiukan huono omatunto, koska puoliso ei pysty jääkahvia juomaan. Siksipä juolahti mieleen tehdä itse jääteetä, koska en ole ikinä ennen sellaista yrittänyt. Tästä tuli varsin onnistunut kokeilu, tee ei ole liian makeaa, vaikka onkin makeutettu sokerin sijaan hunajalla, eikä se myöskään liian vahvaa. Minä kun en suoraan sanottuna oikein välitä edes teestä, sanoohan sen jo blogin nimikin, mutta tätä join mielelläni lasillisen, olisi varmaan toinenkin mennyt.

Tämä jäätee sopii niin kuumaan kesäpäivään kuin viilenevään -iltaan, mutta juoman täytyy kuitenkin saada jäähtyä muutaman tunnin ajan jääkaapissa ennen tarjoilua, joten saman tien tätä ei valitettavasti pääse nauttimaan. 

WP_20150607_005.jpg

Ihan ensimmäiseksi tein jääteetä varten sitruunaisen makusiirapin, joka toimi makeuttajana juomalle. Sen jälkeen valmistin varsinaisen teen, johon sitten siivilöin siirapin ja jäähdytin koko juoman kylmällä vedellä. Siivilöinnin tarkoitus oli oikeastaan vain estää suurimman osan vaniljasiemenien päätymistä teehen, joten jos teet tämän vaniljauutteella, siivilöinnin voi jättää väliin.

Makusiirappi

1 sitruunan mehu puristettuna

1 rkl vettä

3 rkl hunajaa

1/2 tl vaniljajauhetta (tai vaniljauutetta)

Kaada kaikki ainekset kattilaan, kuumenna vähän väliä sekoittaen, kunnes seos saostuu ja alkaa muistuttaa siirappia. Nosta sivuun jäähtymään hetkeksi.


Tee

2 pss mustaa ceylon teetä (tai vastaavaa)

5 dl kuumaa vettä

5 dl jääkylmää vettä

2 kuorittua nektariinia viipaleina makua antamaan


Keitä viisi desilitraa vettä, laita teepussit kuumaan veteen likoamaan 3 minuutin ajaksi (tai teelaadusta riippuen mikä on vähimmäishaudutusaika). Kun haudutusaika on kulunut, nosta teepussit pois vedestä, ja jäähdytä teetä kahdella desilitralla kylmää vettä. Kaada tee lasikannuun, siivilöi siirappi joukkoon, sekoita hyvin. Lisää loput eli kolme desilitraa kylmästä vedestä.

Tarkista tässä vaiheessa maku, jos kaipaat lisää makeutta, voit lisätä juoksevaa hunajaa. Kuori ja viipaloi nektariinit, lisää ne teen joukkoon. Nosta koko kannu jääkaappiin jäähtymään muutamaksi tunniksi. 

Sekoita tee ennen tarjoamista ja lisää joukkoon jääkuutioita.