Huhhuh ja heippa vain kaikki valokuvat... Sinne menivät, onneksi edes reseptit ovat tallella. Yritin kovasti tulla laittamaan postauksia kesäkuussa, mutta silloin oli koko vuodatus nurin ja tästä syystä päivitykset jäi tekemättä. Ja nyt kun kirjauduin pitkästä aikaa sisään, huomasin, että ei minulla täällä enää mitään kuvia ole. >:( No, ei auta kuin etsiä ja lisäillä niitä taas.

Mutta asiaan, amerikkalaisten lohturuoka Mac and Cheese kokattuna parissakin ruokaohjelmassa innostutti minutkin kokeilemaan tätä, tosin pakko oli tehdä edes näennäisesti terveellisempi versio ja heitin sekaan parsakaalia. Hyväähän tämä oli, mutta tuhtia.
250 g täysjyväpastaa
1 ¼ dl voita
1 ¼ dl jauhoja
5 dl maitoa
muskottipähkinää
mustapippuria
125 g tuorejuustoa
1 ¾ dl cheddarjuustoa
1 ¼ dl Gruyerejuustoa
1 ¼ dl korppujauhoja
n. 170 g parsakaalia


Keitä pasta al denteksi, mausta suolalla ja lisää aivan kiehumisen loppuvaiheessa mukaan paloiteltu parsakaali. Huuhtele pastat ja parsakaali ja valuta ylimääräinen vesi pois. Kaada pastat ja parsakaali uunivuokaan.


Valmista juustokastike kattilassa. Sulata voi ja lisää jauhot, paahda jauhoja muutaman minuutin ajan koko ajan sekoitellen, kunnes seos tuoksuu pähkinäiseltä. Älä kuitenkaan ruskista. Sekoita jauhoihin maito koko ajan vispilällä sekoittaen. Lisää muskottipähkinää ja mustapippuria maun mukaan. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja aivan lopuksi cheddarjuusto ja Gruyere.

Kaada juustokastike pastan ja parsakaalin päälle, sekoita hyvin ja ripottele pinnalle korppujauhot. Paista uunissa +175 asteessa noin 30 minuuttia.