Minulla oli valmiiksi paistettua kanaa jääkaapissa enkä meinannut millään keksiä mitä siitä tekisin. Lopulta päätin tehdä kana-kasvisvartaita. Näistä tuli oikein hyviä. Kylkeen tekaisin helpon salaatin, laitoin siihen raastettua punakaalta, porkkanaa, oliiviöljyä, mustapippuria rouhittuna sekä sinappista salaatinkastiketta.

Marinadi:

2 rkl osterikastiketta

2 isoa valkosipulin kynttä murskattuna

loraus oliiviöljyä

1 tl soijakastiketta

1 tl hunajaa

hiukan suolaa

mustapippuria rouheena

1 tl sitruunaruohotahnaa

1 tl inkivääritahnaa

 

Sekoita marinadin ainekset keskenään.

 

Kanavartaat:

Paistettuja kananpaloja

1/2 kesäkurpitsa paloiteltuna

1 punainen paprika paloiteluna

1 keltainen paprika paloiteltuna

 

Kuumenna uunin grillivastus +250 asteeseen. Laita kasvikset ja kanat haluamassasi järjestyksessä grillitikkuihin ja voitele vartaat marinadilla. Grillaa uunissa noin 15 minuuttia, jotta vartaat saavat kauniin värin pinnalleen. Tarjoile heti esimerkiksi salaatin kera.