Tähän ruokaan sain inspiraation Riiasta! Matkaoppaista yms. tuli jotenkin sellainen käsitys, että Riian matkalla on turha odottaa mitään kulinaristisia elämyksiä. Ja pyh sanon minä! Kaikki matkalla nautitut ruoat olivat aivan mahtavia! Ja siitä todisteena tämä röstiperunapöperö, kalkkunatikut lisäsin ihan itse lihan makua tuomaan. :D Monivaiheinen on tämä valmistusohje, mutta vaivan arvoinen.

Kalkkunatikut

Kalkkunan fileepihvejä

HP-kastiketta

soijakastiketta

oliiviöljyä

juoksevaa hunajaa

chilimaustetta

paprikajauhetta

currymaustetta

Leikkaa kalkkunan fileepihveistä parin-kolmen sentin levyisiä viipaleita. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki mausteet ja kastikkeet keskenään ja laita kalkkunaviipaleet marinoitumaan. Paista joko pannulla tai uunissa.


Röstiperunat

perunaa

paprikamaustetta

chilimaustetta

voita

oliiviöljyä

Pese ja kuori perunat, raasta ne raasteeksi (monitoimikone helpottaa huikeasti tässäkin hommassa :D). Mausta perunaraaste. Laita paistinpannu kuumenemaan, lisää siihen voita ja oliiviöljyä. Pannu on paistovalmis, kun voi-öljyseos on kullanruskeaa. Nostele perunaraastekekoja pannulle ja painele ne litteäksi. Paista ruskeiksi molemmin puolin.


Homejuustokastike

1/2 pkt homejuustoa

2 dl ruokakermaa

voita/oliiviöljyä

vehnäjauhoja

Laita kattilaan sulamaan voita, lisää jauhoja ja sekoita, älä ruskista. Itse käytän tässä hommassa aina vispilää, ei varmasti jää jauhopaakkuja kastikkeeseen!!! Lisää vajaat puolet ruokakermasta koko ajan sekoittaen. Lisää homejuusto ja anna sen sulaa samalla sekoittaen. Lisää loput ruokakermasta ja kiehauta. Mitä paksumpi kastike sitä parempi. :)

Paahtoleipäkrutongit syntyvät helposti. Kuutioi paahtoleivät (1 per syöjä) ja paista ne voi-oliiviöjyseoksessa ruskeiksi. Kun annat niiden jäähtyä huoneenlämmössä, ne rapsakoituvat samalla. 

Lisäksi: tomaattia, juustoraastetta

Kokoa ruoka näin: Laita röstiperunat lautaselle, lisää päälle muutama tomaattiviipale (3-4 per syöjä), kaada homejuustokastiketta tomaattien päälle, lisää paahtoleipäkrutongit ja röstiperunoiden sivuun kalkkunatikut. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Ja ei kun kimppuun!