Jotta ei homma menisi ihan vain hedelmien siemenien idättämiseksi, ostin kaupasta kaksi pussia ihan oikeita siemeniä. Toiset olivat sokeriherneitä ja toiset persiljaa. Puuhastavan Paulan vinkin mukaan liotin sokeriherneitä yön yli ja istutin ne sitten taimimultaan. Persiljan siemeniä puolestaan liottelin 3 päivää ennen istutusta.

Sokeriherneethän itivät heti eli liotuksen aikana jo näkyi ensimmäiset idut. 

WP_20150502_001.jpg

Iskin vain purkkiin, suihkuttelin herneitä aamuin illoin ja nehän kasvoivat nopeasti. 

Persilja lähti itämään myös viikossa, kiitos liotuksen. Tässä on kuva ensimmäisestä idusta. Huomaa taustalla venähtäneet sokeriherneet.

WP_20150507_002.jpg

Kun sokeriherneet saavuttivat noin 15 cm:n korkeuden, multasin ne, eli peitin siis nuo herneet paksulla multakerroksella.

Persiljaa on paljon, koska luulin sen itävän huonosti ja taisin istuttaa siemenet liian tiheään. Eipä siinä, täytyy vain siirtää osa iduista eri astioihin. Tässä persiljaviidakkoni.

WP_20150515_002%20-%20Edited.jpg

Ja sokeriherneenversojakin riittää. Tiedän, että näitä voisi napsia suuhunsa tällaisenaan, mutta minusta ne ovat niin ihania, etten raaski millään! Katsotaan kuinka korkeaksi saan nämä kasvamaan sisätiloissa. Sitä paitsi naapurin kissakin oli tykännyt näistä, joten eivät nämä mikään huono juttu ole. :)

WP_20150515_001.jpg

Päivitys /13.6.2015

Persiljat olen jakanut suurimmilta osin uusiin koteihinsa, koska sitä tuli niin paljon. Vain yhden purkillisen olen pitänyt itsellä, ja se voi hyvin ja kasvaa koko ajan.

WP_20150612_006.jpg

Sokeriherneet taas innostuivat kukkimaan, mutta suurimman osan niistä on saanut naapurin kissa. Se todella tykkää herneenversoista, tavallinen ulkoheinä on sille liian karkeaa, mutta herneenversot maistuvat. Jouduin ostamaan tänään lisää kuivattuja luomuherneitä kaupasta ja laittamaan niitä likoamaan, koska kisuli on pistellyt miltei kaiken poskeensa. Hauskaa. Tässä kuvaa kukkivasta sokeriherneestä, joka päätyi myöhemmin kissan lautaselle.

WP_20150612_002.jpg

Päivitän kuulumisia myöhemmin.