Idea tähän kokeiluun lähti jo yli vuosi sitten, kun satuin näkemään telkkarista ohjelman nimeltä Tyler's ultimate pizza. Tylerin ultimate pizza ei minuun tehnyt vaikutusta, mutta sen sijaan ohjelmassa esiintyneen italialaisrouvan tekemä pizza sai veden herahtamaan kielelleni. Valitettavasti kaikkia raaka-aineita ei ole täältä Suomesta mahdollista löytää, joten jouduin taas soveltamaan.

 

Pohja:

25 g tuorehiivaa

n. 3 dl kädenlämpöistä vettä

suolaa

noin 1/2 kg pizzajauhoja (Myllyn paras)

oliiviöljyä

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan. Lisää alustuksen lopuksi oliiviöljyä ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.

 

2 valkosipulin kynttä

3 tomaattia

250 g miniluumutomaatteja

15 kpl kokonaisia basilikan lehtiä

n. 200 g mozzarellaa

n. 80 g raastettua parmesaania

oliiviöljyä

 

Murskaa valkosipulit kulhoon, kaada sekaan oliiviöljyä. Leikkaa kaikki tomaatit kahtia, puristele niistä mehut ja lisää kulhoon. Isommat tomaatit voit repiä vähän pienemmiksi. Huuhtele 10 kpl kokonaisia basilikan lehtiä ja revi ne kulhoon. Sekoita ja anna maustua vähän aikaa. 

 

Leivo tällä välin pohja, levitä se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kaada pohjan päälle vähän oliiviöljyä, levitä se ja nostele tomaatti-basilika-valkosipulitäytettä päälle. Älä kaada kaikkea kerralla, jätä kulhoon tomaattilientä. Laita pizza uuniin +250 asteeseen paistumaan noin 10 minuutin ajaksi.

 

Ota pizza uunista, lisää sen pinnalle loput 5 kpl basilikan lehtiä revittyinä, mozzarellan palat ja parmesaani. Lisää hieman oliiviöljyä ja tomaattilientä. Nosta pizza takaisin uuniin ja paista +250 astetta noin 5 minuuttia, oikeastaan vain sen aikaa, että juustot sulavat. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua.

Meitä oli neljä syömässä ja murustakaan ei jäänyt koko pellillisestä jäljelle, joten aika onnistunut oli kokeiluni. Tämä oli itse asiassa jo toinen kerta kun tätä tein, mutta ensimmäisestä kokeilusta ei saatu kuvia, kamerat olivat ihan muualla kuin missä pizza valmistui. Ja edelleenkään ei ollut todistusaineistoa. Sen takia tätä piti tehdä toisenkin kerran. Nauru