Syystä tai toisesta mieli teki linssikeittoa, mutta nyt punainen liha tökkii sen verran pahasti, että päätin tehdä lihattoman version. Tässä on hiukan potkua ja paljon makua. Onnistunut kokeilu jälleen ja sopii iltaruoaksi kiireiseen arkeen.


 

2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä
2 tl currya
1 tl inkiväärijauhetta
½ tl cayennepippuria
3 tl savunmakuista sormisuolaa (Pirkka)
2 tl mietoa currytahnaa
370 g chilillä maustettua tomaattimurskaa (Rainbow)
400 g tavallista tomaattimurskaa
3 dl punaisia linssejä
1 l vettä
2 dl kookosmaitoa

Koristeeksi tuoreita yrttejä, esim. korianteria

 

Sulata voi kattilassa, murskaa sekaan valkosipuli ja lisää suola ja kaikki muut mausteet. Älä kuitenkaan paista seosta. Lisää sitten vesi ja tomaattimurskat. Anna nesteiden kiehahtaa muutaman minuutin ajan. Huuhtele linssit siivilässä ja lisää keittoon. Keitä noin 30 minuuttia. Lisää lopuksi kookosmaito ja keitä vielä 10 minuuttia. Koristele halutessasi esim. tuoreella korianterilla ja nauti hyvän leivän kera.