Toivottavasti tämä luukku yllätti kalenterin saajan. Yllätys yllätys! Kahviaddikti virkkasi ensimmäistä kertaa vuosikausiin. Löysin syksyn aikana kätköistäni erään vanhan käsityön (neuleen) ja neuloin sen loppuun, siitä jäi tuntuma, että olisi kiva tehdä käsitöitä, mutta kun en niin neulomisesta ole koskaan välittänyt. Ja sitten muistin virkkaamisen. Aloin muistella että miten se tapahtuu, otin avukseni youtuben ja jäin sille tielleni. Löysin sieltä vaikka mitä virkattavaa, myöhemmin mukaan tuli tietenkin Ravelry.

Phototastic-4_11_2016_1dfde298-7daf-4b26

Mutta pöllöliina oli minusta niin sympaattinen ja sopii hyvin lapsiperheeseen, että otin tämän ensimmäiseksi urakaksi. Helpommallakin voisi aloittaa virkkaamisen noin 20 vuoden tauon jälkeen, mutta minä tunnetusti teen oman pääni mukaan. Ja jotta homma ei ollut turhan helppoa, alkuperäinen ohje oli videolla... ranskaksi. Selvisin siitä kuitenkin lukioranskalla, hitaasti ja alkuun silmukka kerrallaan. Yhden kerran piti purkaa koko höskä ja yksi silmäpari meni poistoon väärän koon takia (olin väsynyt ja kuulin videolla sanotun luvun väärin, joten pieleen meni), mutta muuten onnistuin tosi hyvin.

Alkuperäinen video löytyy siis youtubesta, videon tekijänä on Alextitia Tuto Crochet. Suosittelen vilkaisemaan, hänellä on kanavallaan muutakin kivaa.

Pöllöliina on 100 %:sta puuvillaa, Almina -lankaa. Siitä on tullut suosikkiani. Kun sain liinan valmiiksi, höyrytin sen vielä harsojen välissä.

Jotta pöllöt eivät olisi paketissa yksin, pakkasin mukaan Ikean vaniljatuoksukynttilän sekä juhlapäivään sopivia Suomi-konvehteja. 

Phototastic-6_12_2016_562e2b50-b171-4a4d

Ihanaa itsenäisyyspäivää!