Melko monen vatsa ei oikein tahdo sietää vehnää ja nykyään ongelma onkin siinä, että vehnää tungetaan joka paikkaan; suurimmassa osassa kaupan ruisleipiä mukana on, yllätys yllätys, vehnää. Olen tässä jo jonkin aikaa mietiskellyt täydellistä vehnä- ja valkoisen sokerin boikottia, koska nuo kaksi yhdessä ovat omiaan tuhoamaan minkä tahansa hyvän ruokavalion. Tästäpä mieleeni sitten juolahti kokeilla tehdä vähän erilaista kuivakakkua. Kaikkein mieluiten olisin käyttänyt leivonnassa intiaanisokeria, mutta sitä en tähän hätään saanut mistään, joten oli tyydyttävä muscovadosokeriin. Pääasia oli nyt testata jauhoja. Aion siis kokeilla tätä reseptiä myöhemmin intiaanisokerilla, koska uskon, että se toimii tässä. Ilokseni leipaisin tämän kuivakakun kotimaisiin puolikarkeisiin spelttijauhoihin, lopputuloksesta tuli niin maukas, että kakku tulee ihan takuulla syötyä. Koska en usko margariineihin (yök), leivoin kakun oikeaan voihin.

Tässäpä siis resepti, jonka vedin jälleen hatusta.

WP_20140818_004-normal.jpg

160 g voita

2 dl muscovadosokeria (mieluummin intiaanisokeria, jos on)

2 munaa

1 rkl vaniljauutetta

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

2 dl puolikarkeita spelttijauhoja

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Vatka joukkoon vaniljauute. Sekoita kuivat aineet (leivinjauhe, kaakaojauhe, spelttijauho) keskenään ja lisää ne lopuksi taikinaan. Voitele kakkuvuoka, jauhota spelttijauhoilla ja kaada taikina vuokaan, levittele tasaiseksi. Paista +175 asteessa uunin alatasossa noin 40 minuutin ajan, kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä ja kumoa.

WP_20140818_010-normal.jpg