Innostuin syystä tai toisesta tekemään viikonloppuna hampurilaisia. Hyödynsin ensimmäistä kertaa keittiövaakaa oikein kunnolla ja mietin, että miksi en ollut sellaista aiemmin hankkinut.
Sämpylät:
150 g täysjyvävehnäjauhoja (noin 2 1/3 dl)
350 g karkea vehnäjauhoja (noin 3 2/3 dl)
1 pss kuivahiivaa
45 g sokeria (noin 1/2 dl)
8 g suolaa (noin 1/2 rkl)
2 g ruokasoodaa (noin 1/2 tl)
2 g leivinjauhetta (noin 1/2 tl)
3 dl vettä
Sekoita ensin kuivat aineet ja kaada vettä varovasti joukkoon, ettei taikinasta tule liian löysää, alusta hyvin. Kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa noin 20 min. Vaivaa taikina ja muotoile siitä sämpylöitä 9 kpl. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen ja laita ritilä alimpaan kohtaan. Laita ritilälle laakea astia, jossa on vettä. Höyrytä sämpylät kypsiksi noin 10 minuutissa.
Pihvit:
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 pss ruohosipulia silputtuna
1 pkt (400 g) broilerin jauhelihaa
2 rkl osterikastiketta
maun mukaan grillimaustetta
1 rkl paprikajauhetta
chilirouhetta
mustapippuria
1 tl suolaa
Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi, paista pannulla voi-oliiviöljyseoksessa kypsiksi. Pienet pihvit paistuvat jo muutamissa minuuteissa.
Tee kastike:
1/2 ruukkua tilliä hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
150 g ranskankermaa tai creme fraichea
ripaus suolaa
mustapippuria.
Sekoita ainekset ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Kokoa hampurilaiset, lisää väliin salaattia, tomaattia sekä maustekurkkua. Kaveriksi voit tarjota lohkoperunoita, ohje täällä.
Kommentit