Idea näihin lähti kirjasta Madventures: kansainvälisen seikkailijan opas. Riku ja Tunna kehuskelivat Intiassa maistamallaan masala dosalla (perunalla ja herneillä täytettyjä lettuja). Pitipä minun sitten heti testata miltä maistuisi crepit perunalla ja kikherneellä täytettyinä. Nämä oli kyllä tosi hyvä...

1282148421_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Crepit:

2 munaa

suolaa

5 dl maitoa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl sulaa voita

 

vatkaa kananmuniin suola, maito, vehnäjauhot ja lopuksi sula voi. Anna taikinan turvota hetken aikaa ja paista sitten letut esim. voi-oliiviöljyseoksessa.

 

Täyte crepeille:

4 isoa perunaa keitettynä

1 1/2 dl kikherneitä (joko keitettyjä tai säilöttyjä)

voita

inkiväärijauhetta

currya

kurkumaa

cayennepippuria

jeeraa eli juustokuminaa

suolaa

1 tl sinappijauhetta

 

Paloittele perunat ja voit litistellä niitä hieman. Laita voita paistinpannulle ja sekoita siihen sinappijauhe. Lisää vähitellen muut mausteet makusi mukaan. Lisää lopuksi peruna ja kikherneet ja sekoita mausteet hyvin seokseen. Anna olla pannulla vähän aikaa ja täytä sitten crepit täytteellä. Tarjoa lämpimänä.