Väkersin miehelle ensimmäistä kertaa sokerittomia ja viljattomia piparkakkuja. Aivan täysin nämä eivät pipareista mene, mutta hyvinkin jouluisista kekseistä. Minusta näistä jopa tuli parempia kuin aiemmin tekemistäni ruis-siirappipipareista, joiden ohjetta en ole tänne postannut, koska minusta se vaatii vielä kehittelyä.

Phototastic-22_12_2016_ad0b1e57-0f50-466

2 1/2 dl mantelijauhoja

1/8 tl ruususuolaa

1/2 tl soodaa

1 1/2 tl piparkakkumaustetta

3/4 dl hunajaa (koostumukseltaan toffeemaista)

2 1/2 rkl voisulaa

 

Sekoita kuivat ainekset keskenään, vatkaa joukkoon hunaja ja sitten voi, jolloin taikina muodostuu. Kiedo taikina pötköksi kelmuun, laita pakastepussiin ja nosta maustumaan yön yli jäääkaappiin. 

Leivo seuraavana päivänä. Leikkaa pötköstä tasaisia viipaleita ja paina ne litteäksi pellille, tai ota ruokalusikalla samankokoisia paloja ja muotoile ne käsin, paina pellille.

Phototastic-22_12_2016_ddf180cf-d48a-4c1

Ole tarkka paistamisen aikana, koska piparit palavat herkästi. Paista +175 asteisessa uunissa noin 5-8 min.

Jäähdytä.