WP_20151107_001%20-%20Edited.jpg

Kehitin tämän reseptin lennossa. Tein ensin omena-päärynäsoseen ja sen jälkeen varsinaisen pannacottan.

2 omenaa

1 päärynä

3 rkl hunajaa

1/4 tl vaniljajauhetta

1/2 dl vettä

2 1/2 dl kookosmaitoa

ripaus suolaa

2 liivatelehteä 

Valmista ensin sose, kuori ja paloittele omenat ja päärynä kattilaan, lisää hunaja, vaniljajauhe, vesi ja keitä, kunnes hedelmät ovat pehmeitä ja alkavat soseutua, ja vesi on haihtunut. Aikaa tähän menee lämmöstä ja omenista riippuen noin 10-20 min.

Tässä näyttää jo melko pehmeiltä.

WP_20151106_020.jpg

Surauta seos sileäksi sauvasekoittimella. Laita liivatelehdet kylmään veteen viideksi minuutiksi. Lisää sillä välin soseeseen kookosmaito ja ripaus suolaa ja keittele seosta sekoitellen muutaman minuutin ajan, ja nosta sitten sivuun. Tarkista maku.

Ota tarjoiluastiat esiin. Nosta liivatelehdet vedestä yksitellen, purista ylimääräinen vesi pois ja vispaa vispilällä huolellisesti kookos-hedelmäseokseen. Kaada neste tarjoiluastioihin ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään kolmen tunnin ajaksi.

WP_20151106_024.jpg

Meidän pannacottat olivat jääkaapissa yön yli.

Tarjoa hedelmien tai marjojen kera.