Meillä kävi vahinko, kaupasta kulkeutui lohifilen sijaan kylmäsavulohipaketti kotiin, joten hätäisesti piti keksiä sille jotakin käyttöä. Valmistui piirakka, joka on viljaton ja maidoton. Sopii hyvin karppaajallekin.

WP_20150112_006.jpg

Pohja:

50 g voita

ripaus suolaa

2 1/2 dl mantelijauhoja

2 rkl kylmää vettä

3 dl juustoraastetta

Nypi voi, suola ja jauhot keskenään, lisää kylmä vesi ja juustoraaste ja sekoita taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista uunissa +200 asteessa 10 min. Minun käyttämäni vuoka oli halkaisijaltaan 23 cm.

 

Täyte:

200 g kylmäsavulohta

1 tomaatti

1 paprika

3 kananmunaa

1 dl juustoraastetta

1/2 parsakaali (pieni)

1 tl paprikajauhetta

1 tl kurkumaa

1 rkl kuivattua basilikaa

1/4 tl rouhittua mustapippuria

ripaus suolaa

Pinnalle:

1 dl juustoraastetta

Paloittele kasvikset, suikaloi lohi. Riko kulhossa munien rakenne, sekoita joukkoon mausteet, juustoraaste ja lisää lopuksi kasvikset sekä lohi. Sekoita hyvin. Kumoa täyte esipaistetulle pohjalle, levitä tasaisesti ja lisää pinnalle vielä 1dl juustoraastetta. Paista uunissa +200 asteessa 30 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä noin 5-10 min. ennen tarjoilua.