Blogissa on ollut hiljaista siksi, että minua jäi kismittämään kuvien katoaminen enkä ole jaksanut laittaa niitä takaisin. Kokkailu on tietenkin jatkunut kuten aina ennenkin, mutta nyt päätin tehdä parannuksen johtuen siitä, että olen tehnyt muutamia erittäin mainioita ruokia enkä ole muistanut laittaa reseptejä ylös. Jospa niitä testailuja malttaisi jatkossa päivittää myös tänne blogin puolelle, ettei tarvitsisi aina ihmetellä, että mitähän siihenkin ruokaan tuli laitettua.

 

Joulu on reilun kuukauden kuluttua ja nyt onkin hyvä aika testailla itse tehtyjä konvehteja. Löysin lähikaupasta sattumalta glukoosisiirappipullon ja oli pakko ostaa se mukaan, sillä se on karkin- ja jätskintekijän hyvä kaveri.

 

glukoosisiirappi-normal.jpg

 

Sain tähän reseptiin idean Youtubessa surffaillessani, siellä nimimerkki CookingWithKarma teki vastaavalla tavalla minttusuklaanappeja. Tässä linkki alkuperäiseen videoon: http://www.youtube.com/watch?v=EbrWWPi08sI

 

Tein itse minttutaikinasta hiukan kuivempaa (¼ dl enemmän tomusokeria) eikä minulla tietenkään ollut vaniljauutetta, joten sulatin vanilliinisokerin lämpimään veteen, hävisin siis tässäkin nestettä teelusikallisen verran. Minun minttutahnani koostumus oli kuivempi kuin alkuperäisessä, mutta silti hyvin käsiteltävissä. Tajusin myös, että tämä minttutahna sopisi todella hyvin sokerimassaksi kakun päälle tai siitä voisi halutessaan tehdä koristeita. Sopisi erinomaisesti esim. suklaisen kakun pinnalle.

 

Tässä siis oma versioni minttusokerimassasta:

6 ¼ dl tomusokeria

1 ½ rkl glukoosisiirappia

1 ½ rkl lämmintä vettä

1 tl vanilliinisokeria

1 ½ rkl voita

1 ½ tl piparminttu-uutetta

Pinnalle: 200 g taloussuklaata

200 g suklaata riittää ohueen kerrokseen, mutta jos haluat suklaata paksulti, sulata sitä 300 g.

 

Sulata vanilliinisokeri lämpimään veteen ja anna seoksen jäähtyä hetken ajan. Sen jälkeen lisää kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes sinulla on kulho täynnä muruja, vaivaa niistä taikina. Laita taikina kulhossa jääkaappiin ja anna jähmettyä ainakin 10 min.

 

Nosta taikina jääkaapista, kauli se tomusokerilla päällystetyn leivinpaperin päällä noin puolen sentin paksuiseksi ja leikkaa sitten. Voit käyttää pieniä muotteja tai rullata massasta esim. pizzaleikkurilla sopivia palasia.

 

Päällystä esim. tarjotin leivinpaperilla, ripottele sen pinnalle tomusokeria ja nostele palat tarjottimelle. Laita tarjotin takaisin jääkaappiin, anna olla siellä noin 30 min. ajan.

 

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jos sulatat mikrossa, käytä sulatusohjelmaa sekoitellen suklaata 30 sekunnin välein, jotta se ei pääse palamaan. Halutessasi voit lorauttaa sekaan pienen tilkan rypsiöljyä, jotta suklaasta tulee löysempää. Jos taas sulatat suklaan vesihauteessa, varo, ettei suklaaseen pääse vettä, sillä se pilaa sen.

 

Vuoraa tarjotin tai lautanen leivinpaperilla. Nosta minttupalat pois jääkaapista.

 

13110013-normal.jpg

 

Minttupalojen kuorruttamista varten tarvitset haarukan, pitkävartisen lusikan ja esim. cocktail- tai grillitikkuja. Jos minttupalat ovat kauttaaltaan tomusokerin peitossa, voit pyyhkiä niistä enimmät pois käsin tai pullasudilla.

 

Kasta ensimmäiseksi haarukka sulaan suklaaseen ja nosta minttupala sen päälle. Näin saat minttupalan pohjan kuorrutettua suklaalla. Sen jälkeen valuta lusikalla suklaata minttupalan päälle, valuta ylimääräinen suklaa pois. Tarvittaessa voit kaapia ylimääräisen suklaan lusikalla haarukan alapuolelta. Sen jälkeen siirrä suklaalla kuorrutettu minttupala leivinpaperille esim. cocktailtikkua apuna käyttäen. Lusikan kanssa sotkuisempaa, joten tästä syystä käytin cocktailtikkuja apuna. Meiltä tietenkin loppui leivinpaperi kesken, mutta onneksi tuorekelmu ajoi saman asian.

 

13110017-normal.jpg

 

Kun olet kuorruttanut kaikki minttupalat suklaalla, laita ne jääkaappiin jähmettymään vähintään 30 min. ajaksi. Kun suklaa on jähmettynyt, voit siistiä reunat varovasti terävällä veitsellä. Nauti!

 

Luulen, että näistä olisi varmasti tullut kaikkein parhaita niin, että olisin pyöritellyt koko massan pieniksi palloiksi ja upottanut niistä puolet maitosuklaaseen ja puolet tummaan suklaaseen. Taidan testata seuraavalla kerralla.

 

13110024-normal.jpg

 

Vinkki! Halutessasi voit kääriä minttusuklaanapit folioon tai jos saat jostakin värikkäitä foliopapereita, niin niihin käärittynä näistä tulee ihana, itsetehty lahja ystäville tai perheenjäsenille.